Cara milih kothak persimpangan aluminium cor anti banyu kanthi bener.

2021-03-29

1. Pilih biji sealing kanthi bener

Tingkat proteksi IP minangka faktor sing penting banget nalika milih kothak prapatan anti banyu. Miturut IEC-60529, jumlah IP (Ingress Protection) minangka kemampuan cangkang kanggo nolak gangguan partikel padhet, lan nomer loro yaiku kemampuan nglindhungi cangkang kasebut ing tetesan banyu. Kothak junction aluminium cor aluminium anti banyu tahan kelas IP nganti IP67, tegese bisa adaptasi karo lingkungan sing keras.

Kelas IP mung ditetepake kanggo cangkang, nanging peralatan uga kudu memenuhi syarat sing cocog sawise dipasang. Tegese, yen kothak prapatan anti banyu kudu dipasang nganggo sendi anti banyu kabel, level proteksi kudu luwih dhuwur tinimbang kothak (sendhi kabel anti banyu utama ing pasar bisa memenuhi standar IP68).

2. Pilih ukuran sing pas

Mesthine, pilihan ukuran sing bener saka kothak anti banyu luwih dhisik adhedhasar ukuran komponen sing ana lan posisi peralatan sing bakal dipilih. Nanging, kita uga kudu mikir manawa komponen anyar bakal ditambahake ing mbesuk, lan yen mangkono, apa cukup ruangane. Sampeyan uga penting kanggo nyathet manawa dimensi referensi sing diwenehake dening pemasok kothak persimpangan yaiku dimensi eksternal utawa internal. Ruangan sing kasedhiya kanggo instalasi biasane kurang saka dimensi interior sing disedhiyakake, sing uga kudu dicathet.

3. Elinga bagean endi sing kalebu ing konfigurasi standar produk

Umume pabrik (utamane pabrikan domestik) duwe nomer produk sing ora nuduhake bagean standar sing kalebu. Umume dingerteni manawa kothak persimpangan ngemot tutup, awak kothak, strip penyegelan lan sekrup tutup. Miturut macem-macem kabutuhan, pabrikan uga bakal dilengkapi karo sudhut sing dipasang ing tembok, lantai instalasi, sambungan kabel lan aksesoris opsional liyane. Supaya ora ana masalah mengko, kudu ngerti apa sing baku lan apa sing opsional sadurunge sampeyan pesen.

4. Lingkungan kerja jangka panjang peralatan

Minangka aturan, mung tuku sing bener, dudu sing larang. Kothak persimpangan anti banyu miturut rega bahan sing beda uga beda banget. Sadurunge dipilih, sampeyan luwih dhisik kudu ngerti apa peralatan kasebut digunakake ing njero ruangan utawa ruangan ing njaba ruangan. Yen tilas, disaranake kothak prapatan anti banyu ABS kanthi regane murah. ABS bisa nyukupi kebutuhan umum njero ruangan kanthi kinerja lengkap. Yen lingkungan paling apik sing nggunakake kothak persimpangan anti banyu polikarbonat, luwih tahan hawa, tahan panas, tahan api, tahan UV, anti-penuaan lan properti liyane tinimbang produk bahan ABS, mesthine regane uga luwih dhuwur.